fbpx
Image Alt

Voimanosto

Voimanosto on raaka äärimmäisyyslaji, jossa mitataan ihmiskehon maksimaalista voimantuottoa. Voimannostossa merkitsevä ominaisuus on maksimivoima. Ei sovi kuitenkaan sekoittaa voimannostoa ja painonnostoa keskenään. Voimannoston lajeina ovat jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastaveto. Voimannosto kilpailussa kilpailija suorittaa jalkakyykyn, penkkipunnerruksen ja viimeisenä maastavedon.

Voimannostossa suoritus kestää noin 2-3 sekuntia. Tämän takia voimannostoa treenatessa toistomäärät ovat lyhyitä eli 1-3 toistoa. Treeni tähtää hermostollisen maksimivoiman kehittämiseen, jossa ei kuitenkaan pyritä lihaskasvuun. Voimannosto on turvallinen laji, mutta suurin yksittäinen vammojen aiheuttaja on virheellinen nostotekniikka.

Olisiko sinusta treenaamaan voimannostoa? Laji sopii hyvin kaiken ikäisille ja kokoisille ihmisille. Se ei vaadi suurta rahallista panostusta, eikä paljon aikaa. Painojen kasvaessa fyysisten ominaisuuksien lisäksi kehittyvät keskittymiskyky ja pitkäjänteisyys.

TC Pirkkalassa on loistavat puitteet voimannoston harrastamiseen. Kuntosalilla on 3 kyykkypaikkaa sekä kehikkoa. Kehikoihin saa asetettua varmistustuet. Maastavetoon taas löytyy kolme maastavetopaikkaa. Paikkoihin on asennettu laatat, jotka estävät painojen pomppimisen ja laatat kestävät varmasti vahvimmatkin nostajat. Penkkipunnerrukseen on käytössä kaksi kisapenkkiä varmistustelineineen sekä alaviistopenkki ja yläviistopenkki.

Personal trainer

Lauri Koskensalo

Close
Yhteystiedot

044 239 1263
info@tcpirkkala.fi

Sali avoinna

Arkisin
05:00 – 23.30

La – Su
07.00– 22.00

Sauna

Arkisin
16:00 – 22:30

La – Su
14:30 – 21:00