fbpx
Image Alt

Aerobinen

Miksi aerobinen on tärkeää? Usein kuulee, että aerobinen harjoittelu on saliharrastajien peikko. Kuitenkin se urheilija, joka palautuu salilla tulevasta hapotuksesta nopeimmin, yleensä kehittyy parhaiten. Riittävän hyvä aerobinen pohjakunto takaa siis energiavarastojen nopean täydentämisen sekä maitohappojen poistumisen treenisarjojen välissä. Ei siis sovi unohtaa aerobista treenausta, jota kutsutaan kuntoisalikielellä cardioksi.

Mitä aerobinen sitten tarkoittaa? Aerobinen kynnys tarkoittaa sitä tasoa minkä jälkeen maitohapon määrä veressä alkaa nousta. Mitä korkeampi aerobinen kynnys, sitä korkeammalla teholla pystyy treenaamaan ilman että maitohappojen muodostus alkaa.

Kun aerobinen kynnys on ylitetty, siirtyy keho anaerobiseen tilaan. Tämä tarkoittaa tilaa, jossa lihakset eivät saa tarpeeksi happea. Lihaksesi huutavat armoa, etkä pysty jatkamaan suoritusta pitkään.

Kuntosalitreenissä treenin intensiteetti ja tavoitteet määrittelevät millä alueella treenissä liikut. Lihaskasvuun tähtäävässä harjoittelussa molempia tehoalueita tulisi hyödyntää kuntosalitreenissä.

TC Pirkkalassa on viimeisen päälle uudet aerobisen harjoittelun laitteet. Tarjolla on useampi moderni crosstrainer, juoksumatto ja kaikkien bodareiden suosikki eli porraskone.

Personal trainer

Lauri Koskensalo

 

Close
Yhteystiedot

044 239 1263
info@tcpirkkala.fi

Sali avoinna

Arkisin
05:00 – 23.30

La – Su
07.00– 22.00

Sauna

Arkisin
16:00 – 22:30

La – Su
14:30 – 21:00